Kennis – de sleutel tot succes

Deel Dit Bericht

Kennis en business op een ontspannen manier delen = Blizz business

Het was weer een leuk, inspirerend en motiverend ontbijt, 25 september j.l.

In augustus zijn we verder gegaan onder onze nieuwe naam Blizz Business met de Quote: “Onderscheiden in de oceaan van netwerken“. Daar had ik wel een beetje buikpijn van. Ik hou namelijk niet van arrogantie en zo is deze quote dan ook absoluut niet bedoeld.

Ik ben aangesloten bij 3 netwerkclubs – ieder met zijn eigen unieke expertise.

Waar de quote wel voor staat is kennis en business delen. Vertrouwen creëren bij je netwerk collega zodat je bij elkaar in het hoofd kruipt en zo aan elkaar denkt als er zich een mogelijke lead voordoet of als je wilt sparren over een probleem, opdracht of gewoon advies nodig hebt.

Geen verplichte aanbevelingen, maar betrokkenheid.

Gearrangeerd in een gezellige omgeving. Het liefst met de nodige doses humor. Vooral in deze covid-19 tijd is het belangrijk om elkaar te helpen, in verbinding te staan.
Als we dat ook nog op een leuke manier kunnen realiseren hebben we de strijd alweer een beetje gewonnen.

25 ondernemers aan tafel. Mooi op afstand volgens de RIVM richtlijnen. Dankjewel Auberge de Rousch voor de goede zorg!

Gezonde doses humor en geïnspireerd worden waren dan ook de keywords voor onze gastsprekers afgelopen vrijdag.

Kennis delen is de key tot succes!

Franklin Schmetz nam ons mee in de wereld van netwerken. Alleen visitekaartjes en luchtige contacten leggen is niet genoeg om waardevolle netwerkrelaties op te bouwen.

Met zijn bedrijf Schakel BV deelt hij informatie en kennis tussen bedrijven. Als onderneemster uit een wereld waar kennis delen onder bedrijven niet snel gebeurde was ik erg benieuwd naar Franklins visie.

Een interessant gesprek hierover en de geweldige opties van kennis delen in bijvoorbeeld zorginstanties en bij gemeenten hadden wij al gehad. Samen groeien, samen tijd besparen.

Deze unieke kijk op netwerken en kennis delen wilde ik graag delen met mijn netwerk collega’s.
Zijn presentatie bevestigde dat wij met Blizz Business het juiste pad bewandelen en heeft mij natuurlijk weer op scherp gezet om hier niet vanaf te wijken en het nog verder uit te werken.

Ondernemers motiveren en inspireren met een unieke kijk op de zorg en het onderwijs

Geweldig hoe Raymond Clement (directeur MIK&PIW Groep, cabaretier, columnist) ons ondernemers meenam in zijn unieke kijk op het onderwijs en de zorg. Dat bezuinigen niet zo makkelijk is als dat het lijkt en dat we snel een andere manier van onderwijs nodig hebben.

Het belang van investeren in mensen en onderwijs.

De combinatie van een hersenoperatie en 3D printen blijft ons vast allen nog lang bij. “Of te groot of te klein behoort gelukkig tot verleden tijd.”

De snelle manier van denken, zijn enorme gevoel voor humor, zijn sarcasme, eerlijkheid en directheid maken hem tot een geweldige spreker, cabaretier en columnist!

Bij Blizz Business werken we niet met traffic lights. We vertrouwen op elkaar. Het is dan ook geweldig om elke keer te horen welke contacten er al zijn en worden gelegd.

Daarnaast worden de reacties van leden en gasten natuurlijk ook zeer op prijs gesteld! Enkele mooie reacties.

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan onze nieuwe Blizz Business website. Op deze website vind je de profielen van onze leden/netwerk collega’s en link je makkelijk door naar hun bedrijfspagina. Daarnaast wordt het boeken van een ontbijtje heel eenvoudig en komt onze kenniskluis eraan (hierover binnenkort meer).

Onze agenda 2020:

16 oktober: vrijdagmiddagborrel met bierproeverij (alleen leden)
6 november: Gastsprekers Yvonne Salvino (onderneemster/ GOB Sittard-Geleen) & Richard van der Snoek MSc Business Innovatie Team Limburg – Rabobank
19 november: uit-eten met wisselende tafelsetting en tafelonderwerp (alleen leden)
4 december: Gastspreker Sandra Dierx– wat je kunt leren van ondernemen vanaf de wallen.

Voor 6 november zijn er al een aantal aanmeldingen. I.v.m. Corona richtlijnen willen we de groep niet al te groot maken. Richtlijnen blijven we op de voet volgen en worden gehandhaafd.

Tijdens ontbijtmeetings met gastsprekers ben je van harte welkom als gast.
Proeven hoe wij business en kennis met elkaar delen?

Bekijk onze agenda, schrijf je in en je bent verzekerd van je plaats: Agenda

Tot ziens bij Blizz Business

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en ontvang het laatste nieuws

Meer van deze berichten lezen

Verbinden, Gunnen & Leads genereren

Het begint hier