Presenteren vanuit je hart

Deel Dit Bericht

Spreken vanuit je hart

Voor Kees Veldboer van Stichting Ambulance Wens. Hij overleed 26 juli 2021 op 62-jarige leeftijd.

 Doneer nu aan Stichting Ambulance Wens | Stichting Ambulance Wens

Het is bijna twee jaar geleden dat ik besloot om bij mijn kennisontbijt van BliZZ Business (toen nog netwerkontbijt van het Imago Support team) gastsprekers uit te nodigen.

Het werd een geweldige ochtend

Leon Keppels Horecahuis Limburg was gast van Josan en werd spontaan lid. Geweldig!

Het zaadje werd gepland. Het roer ging om.

Nu bijna twee jaar later hebben we veel waardevolle sprekers en leerzame momenten mogen beleven.

Prachtige verhalen zijn ons bijgebleven. De busreis van Jordy Clemens, de jeugdbeelden en ondernemersdrijfveren van Ger Koopmans. De geweldige verhalen en motivaties van Maurice van der Linde, Henk Hover, Raymond Clement, Patrick Vroomen, Erik Geurts en natuurlijk het prachtige en mooie verhaal van Kees Veldboer zijn maar enkele voorbeelden van onze gastsprekers

Dat wil ik de volgende keer niet missen!

We zijn diepgeraakt door het overlijden van Kees Veldboer, die ons meenam in de opbouw, de start en groei van zijn Stichting Ambulance Wens. Zijn concept, zijn kindje dat over de hele wereld gaat. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte!

Ondernemersverhalen vanuit het hart

Mede door alle sprekers die we afgelopen jaar hebben mogen ontvangen werd het plaatje duidelijk voor mij.

Storytelling met een boodschap.
Geen PowerPoint. Geen verkoopverhaal van je eigen product. Maar een boodschap. Een boodschap die elke ondernemer in de zaal raakt. Wie ben jij? Waarom doe je wat je doet en welke motiverende boodschap kun je ons meegeven?

Alleen; nu heb ik niet de minste gastsprekers bij BLiZZ Business en ik wil niet al te bijdehand overkomen. 🙂

Hoe leg ik aan Toastmaster winnares, actrice, presentatrice, spreekster, Sandra Dierx uit dat ik liever niet de PowerPoint wil gebruiken die ze heeft voorbereid?

Hoe vraag ik aan spreker Martin de Beer, die al ontzettend vaak voor grote groepen ondernemers heeft gesproken en precies weet wat hij wil gaan vertellen dat ik liever het verhaal achter de wethouder hoor.

Kun je voor ons spreken vanuit je hart? Dat wat in jouw hoofd afspeelt als je aan je leven als ondernemer, mens en kind denkt.

Ik voelde wat verwarring bij onze gastsprekers, als we fysiek samen hadden gezeten wellicht wat paniek in de ogen, omdat ik vroeg om hun presentatie op korte termijn aan te passen.

Maar ik heb 200% vertrouwen in hen en zij gelukkig ook 100%  in mij 😉

Heerlijke verhalen over creatief ondernemen, de bomaanslag op Bali, Sales vanuit je Hart®,.

Investeren in je (zakelijke) relatie, vanuit nieuwsgierigheid vragen stellen. Hoe kan ik voor de ander van betekenis zijn. Op de vraag: “wie van jullie gaat wel eens vreemd”? stak een persoon spontaan de hand in de lucht. Ik hou het hier even voor mezelf. Een lachmoment voor de zaal.

Sandra Dierx het was weer heerlijk je te horen spreken.

Het zeer waardevolle verhaal over de  jeugd en studieloopbaan van Martin de Beer – Wethouder (VVD/D66) te Heerlen laat zien hoe hij als wethouder in het leven staat.

Daarnaast vertelde hij ons hoe Heerlen hofleverancier voor VDL Nedcar werd door de springplank “laat zien wat je waard bent!” te integreren.

Waarom de vakschool in Heerlen-Noord zo belangrijk is. Hoe ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en jeugdigen willen bereiken via het verengingsleven, buurtverenigingen enz. Hoe ze deze in contact brengen met hoveniers, aannemers, horeca ondernemers.

En het prachtige verhaal achter deze foto die bij Martin op kantoor hangt. Hij deelt met ons wat door hem heen gaat als hij samen op weg is met minister Ollongren en deze man voorovergebogen aan zijn auto ziet “sleutelen”.

De terugkoppeling van o.a. Ivo Franssen van VeTraNed, een van onze leden van BliZZ Business Parkstad vertelt mij dat we op het goede pad zitten:

“Wat een fijne bijeenkomst. Heerlijk om naar de verhalen van deze ondernemers te luisteren, te ontspannen en gemotiveerd de dag in te gaan.” BliZZ Business is meer dan leads. BliZZ Business zorgt voor persoonlijke groei.”

Ja, Dat Wil Ik Ook!

Er zijn twee quotes bijgebleven en vergeef me als ik ze niet precies noteer:

Sandra Dierx: “Hoe hoger ik de lat leg, hoe minder ik me hoef te bukken.”
Martin de Beer: “Je kunt meer dan je zelf denkt en meer dan andere van je denken.”

Onze gastsprekers ontvangen een heerlijk ontbijt dat voor BliZZ Business bij Hotel de Rousch wordt verzorgd en een cadeau namens ons allen. Deze keer mocht ik een geschenk terug ontvangen waar ik direct in ben gedoken.

Het waardevolle boek Sales vanuit je Hart®Richard van Kray met prachtige woorden van Sandra aan mij.

Over keuzes maken, kracht en dichtbij jezelf blijven.

En dit is waarom BliZZ Business is gestart en succesvol is: mensen verbinden, een goed gevoel geven, waardering, samen lachen, samenwerken, wegen bewandelen en aanleggen, samen ondernemen en kennis delen op gelijke levels.

Zien we jou, ja, jij: De ondernemer, die ook op een productieve alsook gezellige en dynamische manier wil netwerken, op onze volgende bijeenkomst? Het BliZZ Business Parkstad Kennisontbijt op 8 oktober?

Ben er snel bij en zet de datum 8 oktober nu al in je agenda. Onze gastplaatsen zijn gelimiteerd.

Ja, Daar wil ik ook bij zijn!

Onze gastprekers zijn Leo Crombach en Marc Charlier.

(En onze tweede groep: BliZZ Business regio Midden-Limburg staat in de start blokken)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en ontvang het laatste nieuws

Meer van deze berichten lezen

Verbinden, Gunnen & Leads genereren

Het begint hier