Regio: Maastricht

Dennis Moonen

Jurist

De oplossing voor de vraag van morgen, bedenken we vandaag

“De zwarte toga, de witte bef, een imposant gerechtsgebouw en spreken voor een rechter. Voor veel mensen staat dit beeld symbool voor de advocatuur. Maar bij Tijssen & Saes advocaten en belastingkundigen hangen we onze toga en bef het liefst aan de kapstok. Simpelweg, omdat we geloven in de kracht van adviseren boven die van procederen. Want achter iedere vraag schuilt een verhaal. Een verhaal met meerdere kanten. Kanten die wij allemaal willen ontdekken door te luisteren, door vragen te stellen en durven doorvragen. Tenslotte, hoe meer we weten, hoe meer we kunnen

Letselschade | aansprakelijkheidsrecht | Gezondheidsrecht | jurist | advocaat | advocaten | belasting

 

Geen superheld, maar wel jurist

”Net als in de film, ik wil het. En dan heb ik het over de Amerikaanse film Dare Devil met daarin een glansrol voor acteur Ben Affleck. Als advocaat en superheld strijdt hij voor rechtvaardigheid. Hierbij  duldt hij geen onrechtvaardigheid en komt hij op voor slachtoffers. Nou ben ik in alle bescheidenheid geen superheld, maar als jurist breek ik net als in de film een lans voor letselschadeslachtoffers. De ene keer is het eenvoudig om tot aansprakelijkheid te komen en de andere keer lijkt het op een obstacle run. Want de verharde houding van verzekeraars leidt ertoe dat ze schade vaak in twijfel trekken, zodat er minder uitgekeerd hoeft te worden. Dit maakt het voor slachtoffers moeilijk om de schade vergoed te krijgen. Maar samen met mijn collega’s schuw ik de uitdaging niet. Linksom of rechtsom, het recht zal uiteindelijk zegevieren. Dat is waarin ik geloof en waarvoor ik voor de volle honderd procent ga.”

Sinds 2016 is Dennis als jurist werkzaam bij Tijssen & Saes advocaten en belastingkundigen. Hij studeerde in 2016 af als jurist aan de Hogeschool Zuyd in Sittard en verdiepte zich in privaat- en aansprakelijkheidsrecht. In 2018 studeerde hij af aan de Universiteit van Maastricht, waar hij de master Recht en Arbeid met specialisatie Arbeid en Gezondheid met succes heeft afgerond.

enkele andere leden van regio Maastricht