Verhalen vanuit het (ondernemers)hart

Deel Dit Bericht

Samen ontbijten, dineren of borrelen.

Ondernemen. Leren. Doen. Lachen. Dynamisch. Luisteren naar elkaar. Delen. En ja, ook leads.
Woorden die bij gasten en leden opkomen als ze aan Blizz Business denken.

Na de dynamische en korte voorstelronde van onze leden en gasten gaan wij direct over naar onze gastsprekers.

netwerken – inspireren – leren van elkaar

Onze eerste gastspreker op 4 juni jl. was Patrick Vroomen – mede eigenaar TopChange

Patrick staat bekend om zijn vaak pittige column titels:

Het bordeel – Keep them dark and feed them shit – Triootje – Hoe ziet jouw zelfbevrediging eruit

En toch zorgde de column “zonder Lada kun je geen Tesla besturen” in WijLimburg ervoor dat ik Patrick Vroomen heb uitgenodigd als gastspreker bij Blizz Business. Waarom? Simpelweg omdat mijn eerste auto de Lada van mijn opa was. En nee, ik heb inmiddels nog geen Tesla.

maar voornamelijk natuurlijk de pakkende quote van Patrick uit deze column “Besturen is beslissen in onzekerheid.”

Patrick nam ons mee in zijn ondernemerswereld. Zo vertelde hij ons hoe ze de afgelopen 20 jaar met hun klanten zijn meegegroeid. Daar waar hun cliënten 20 jaar geleden in de management laag acteerden maken hun klanten nu deel uit van de raad van bestuur.

Een mooi en stabiel cliënten bestand.

Daarnaast hoe belangrijk het is om in dagen te werken in plaats van in uren. Samenwerken aan de oplossing van het probleem en niet denken in uren.

Gesprekken die ik ook vaak met Jean- Paul Bindels voer. High performance coach – 5 voor twaalf. Hij gaat met elke client een jaar traject in. Zo kom je tot de bodem en boek je resultaat.

Met ieder lid van blizz business heb ik meerdere malen per jaar contact. Als “verbindster met de puntjes op de i” kan ik mijn leden alleen het maximale uit hun lidmaatschap laten halen als ik precies weet wat ze wensen te bereiken en wat ze precies zoeken. Is het omzet of is het kennis?

Al snel kwam in het verhaal van Patrick ter sprake dat de woorden “terug naar normaal” niet gaan uitkomen. Daarvoor is er te veel gebeurd. De voordelen echter zijn het online werken. Reistijd door het hele land wordt nu benut om te “zoomen” met klanten.

“Nederland een land dat zo ver vooruit is dat niemand z’n WiFi signaal verliest tijdens een meeting.”

Hier werd op ingehaakt door Ron Crombaghs – Rutten & Welling advocaten (“Het wetboek in het hoofd en het ondernemen in het bloed, daarom zit en slaapt u bij Rutten x Welling advocaten meer dan goed.” – Ron’s antwoord op mijn vraag: “mag ik van jou 1 krachtige zin in de voorstelronde”).
Ron deelde met ons de noodzaak van het fysiek ontmoeten voor zijn medewerkers alsook cliënten.

We kwamen al snel met z’n allen tot de conclusie dat de gulden middenweg toch het mooiste is.

Of zoals Aniek Balk van Styba me na afloop liet weten: ”En dat klopt helemaal, maar soms kan fysiek samen komen zoals afgelopen vrijdag toch alle technieken overtreffen.” Best of both worlds!
Mark Pluymakers (presentatie trainer en Apple expert) herkende onderstaande in het verhaal van Patrick bij verschillende organisaties waar hij afgelopen jaren mee heeft samengewerkt:

Patrick vertelde over: “de middenlaag in organisaties die eruit wordt gehaald waardoor er een gat ontstaat. Het gat tussen de bestuurders die het doel bedenken en de mensen die het werk verrichten. Het gat is de laag die het inricht en dat daar een grote kans zit voor de toekomst”.

De ochtend liep geweldig. In de voorstelronde hield iedereen rekening met elkaar door inderdaad maar 1 krachtige zin over zijn bedrijf met ons te delen of de 1 minuut informatie pitch over nieuwe ontwikkelingen. Onze gasten mogen zich natuurlijk ook in 1 minuut voorstellen.

Duidelijke afspraken. Zodat we om half 10 klaar zijn.

Tijd is geld voor de hardwerkende ondernemer.

Of zoals Patrick vertelde in zijn verhaal: “als je niet plant, kun je niet bijsturen”.

En zo kwam het dat we precies om 09:00 uur het woord konden geven aan onze tweede spreker van de ochtend:

Ger Koopmans – Oud-Gedeputeerde Provincie Limburg

Opgegroeid in een agrarische gezin, verenigingsmens en mede eigenaar van een antiek-interieurwinkel, waarnemend burgemeester Stein (2013) , OLS- president. Mijn introductie voor Ger Koopmans

Hij ging echter direct stralen toen ik zijn favoriete nummer deelde: Ich bin wie du van Marianne Rosenberg

En dat beïnvloedde zijn eerste woorden. Een prachtig eerlijk, kwetsbaar en open verhaal:

Hoe hij als kleine jongen nooit uitgekozen werd bij gym op de basisschool. En dat hij dat wel begreep als “kleine kabouter”. (zijn eigen woorden)

Hoe hij vervolgens als tiener de eerste keer ging dansen en erachter kwam dat hij daar uitermate goed in was en veelvuldig werd uitgekozen!

Een geweldig open verhaal dat ons verder meenam door zijn jeugd, zijn leven als ondernemer en als mens.

Een verhaal over hoe goed hij kon leren, super punten behaalde en toch als 14 en 15 jarige jongens samen met zijn broertje het bedrijf van zijn ouders overnamen en daar niet eens over hoefden na te denken.

Woorden als lachen, vertrouwen, argwaan, verdriet, positief, geluk kwamen voorbij. Hoe hij in het leven staat. Wat de laatste maanden met hem hebben gedaan en hoe blij hij was met het goede nieuws van die mooie ochtend op 4 juni.

Wat zijn plannen voor de toekomst zijn

De interactie met de zaal die ochtend was geweldig.  

Ger deelde met Susan Stijnen, onze scheidingsspecialist en mediator, dat hij met zijn ex-man een groot feest heeft gegeven naar aanleiding van hun 10-jarige scheiding.

Patrick reageerde met een lach op Joep Zwikker, Flexibility (klantgericht met een onboarding systeem voor alle nieuwe medewerkers) dat de Belgische defensie hem wel kan vertellen hoe ze juist foute werknemers aannemen.

Dit geeft direct de ontspannen en leuke manier van netwerken weer die wij zo waarderen bij Blizz Business. Netwerken met een knipoog en humor.

 

15 contactmomenten per jaar.

9 kennis ontbijtsessies
3 diners met wisselende tafelsetting en tafelonderwerp
2 vrijdagmiddagborrels

 

De heren gingen met een heerlijk bier pakket als bedankje naar huis. Daarnaast werd er door Cyril van de weyer van Studio Cyril een prachtig schilderij aan Ger overhandigd.

En ik ging naar huis met de mooie complimenten van onze gastsprekers:

Patrick Vroomen: “top hoe jullie netwerken met kennis delen combineren”
Ger Koopmans: “een fijne netwerkgroep met een heerlijke positieve sfeer”

 

2 juli is onze volgende kennis ontbijtmeeting:

Henk Hover – L1 & Rudy Westerman – Rudy’s zijn onze gastsprekers

Daar kun jij als gast bij zijn! Heerlijk mee ontbijten in de Wilgentuin van het gloednieuwe hotel Rousch te Heerlen. Schrijf je snel in en maak kennis met Blizz Business.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en ontvang het laatste nieuws

Meer van deze berichten lezen

Verbinden, Gunnen & Leads genereren

Het begint hier