Wat er gebeurt als de Burgemeester op bezoek komt

Deel Dit Bericht

Eten en drinken van zover je kunt kijken, maar niet verder!

Eric Geurts

Nog uren hadden we kunnen luisteren naar de geweldig mooie verhalen van onze gastsprekers André Köppen en Eric Geurts, afgelopen vrijdag tijdens het Blizz Business ontbijt.

Half 8 werden alle gasten welkom geheten door onze mooie host om vervolgens plaats te nemen aan de prachtig gearrangeerde tafels.


Stipt om 08:00 starten we met een persoonlijke voorstelronde van ieder lid en gast. Vervolgens gaan we verder met onze gastsprekers/trainers.
Half 10 stoppen we met het programma. Tijd is geld voor iedere hardwerkende ondernemer. Na afloop is er wel nog tijd om te netwerken.

Een paar weken geleden trok ik de stoute schoenen aan en stuurde ik, nota bene op zijn verjaardag, een bericht naar de Burgemeester van Beekdaelen: Eric Geurts.

Fractie voorzitter PvdA – Lid AvA IBA parkstad – Gedeputeerde en lid van Provinciale Staten en vanaf augustus 2019 Burgemeester van Beekdaelen

Mijn vraag of hij op ons Imago Support Team ontbijt zou willen spreken beantwoorde hij direct met een spontaan JA.

Een tweede gastspreker zoeken was mijn volgende uitdaging, maar de link was snel gemaakt in mijn hoofd.

Beekdaelen: een gemeente die bestaat uit prachtige kernen; waaronder Schimmert. Ik hing al aan de telefoon met André Köppen. Zijn prachtige initiatief en verhaal over de Smakelijke Reus van Schimmert zou perfect aansluiten op deze mooie ochtend voor het Imago Support Team en onze gasten.
Een spontaan JA van André volgde ook direct.

Het was de tweede bijeenkomst dat de gastsprekers zonder beamer presenteerden. Spreken vanuit het hart! Wat is dat geweldig! Muisstil luisterde iedereen naar de passie waarmee André het verhaal vertelde van de Smakelijke Reus van Schimmert.

In de Reus van Schimmert komt alles bij elkaar en wordt lokale voeding toegankelijk, inspirerend en beschikbaar voor iedereen

Het wordt een kennisinstituut en marktplaats
voor streekproducten.

In de toren komt onder andere een smaaktheater, een proef- en 4D-belevingsruimte, een verkooppunt en een brasserie. Tevens worden er arrangementen en workshops
aangeboden. Nico en Roger Eurelings, André en Anne-Marie Köppen zijn de kartrekkers van het plan, dat
tevens een sleutelproject is van de Internationale Bau Ausstellung (IBA) Parkstad is.

Vervolgens ging het woord en de aandacht naar Eric Geurts.

En wat een mooi verhaal vertelde Eric.
Roger Hoenen van Vandaag Personeelsdiensten, HR kenniskring Zuid-Limburg en bestuurslid MKB-Limburg stelde nog net voor aanvang aan Eric de vraag: “Is dat nu niet een zeer eenzaam beroep: Burgemeester zijn?”

Dit zou Eric ons in de volgende 20 minuten toelichten. Hij vertelde ons over zijn mooie gemeente, met verschillende unieke Kernen. Over de diversiteit van een Kern en hoe je deze Kernen in hun waarde moet laten. Over het luisteren naar de burgers en het zelf organiseren van kern-/dorpsactiviteiten.

Hij vertelde ons over zijn visie ten opzichte van criminaliteit en drugsbeleid, zijn ambities en nam ons mee in wat hij mooi en zeer waardevol vindt aan Burgemeester zijn. Namelijk:

Wat er gebeurt als de burgemeester op bezoek komt…

Bijvoorbeeld bij een 60 jarig huwelijk of bij de plaatselijke fanfare. Ik voelde direct de reactie van mijn ouders toen ik laatst vertelde dat de Burgemeester van Beekdaelen de tijd had genomen om bij onze mooie netwerkgroep te komen spreken.

Respect. Trots. De burgemeester komt.


Bescheiden vertelde Eric dat het de rol is, niet de naam Eric Geurts en dat hij zich van te voren niet had gerealiseerd hoe mooi en hoeveel voldoening dit soort bezoeken zou geven.

“Mooi ook, dat hij op dat moment sprak over burgervader. Vooral de oudere generatie voelt het op die manier.”

Quote: Astrid van Vlodrop

Het was weer een geweldig inspirerende ochtend waarin mooie contacten zijn gelegd.

Natuurlijk bedankten we onze gastsprekers met een mooi en lekker gebrouwen biologisch biertje van ons zeer gewaardeerde lid Fred Penners van Brouwerij Pannes

Het Imago Support Team:
Onderscheiden in de oceaan van netwerkgoepen

Hoe wij dat doen? Kom een keer langs als gast! Bijvoorbeeld 21 augustus.
MELD JE SNEL AAN VIA: INFO@BLIZZIMAGO.NL
LET OP: IN VERBAND MET DE CORONA RICHTLIJNEN IS ER MAAR BEPERKT PLAATS.

Tot slot: Welkom nieuwe leden!
Onze leden vind je hier: Team

HET VOLGENDE IMAGO SUPPORT TEAM ONTBIJT IS 21 AUGUSTUS MET INGRID BRANDS – LINKEDIN EXPERT
Zuyd Hogeschool – trainer LinkedIn/Projectcoordinator/Social Media Coördinator en Voorzitter van de PersoneelsVereniging Zuyd Ligne

Ik zie je 21 augustus!

Gemeente Beekdaelen vind je hier: https://nl.wikipedia.org/wiki/Beekdaelen
Informatie over de Smakelijke Reus van Schimmert vind je hier: http://reusvanschimmert.nl/#over
Brouwerij Pannes vind je hier: https://www.pannes.nl/

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en ontvang het laatste nieuws

Meer van deze berichten lezen

Verbinden, Gunnen & Leads genereren

Het begint hier